Články  |  Foto  |  Kalendář 
Povedená neděle v Dymokurech
Ač to po sobotních pádech nevypadalo moc dobře, tak se neděle neskutečně vydařila. Vyšlo počasí, pořadatel svou práci zvládal skvěle a bylo i dost pěkných soubojů a vyrovnaných závodů. Tak to má být. Toto je jen rychlý report. Oficiální výsledky zatím nemám k dispozici.
V neděli ráno už nebylo tak chladno jako v sobotu a na silnici bylo vidět, že to snad bude lepší než včera. A naštěstí bylo.
Všechny závody byly v rámci bezpečnosti zkráceny na 10 nebo 12 kol. Takže zhruba na polovinu.

Program byl zahájen závodem klasiků.
Do cíle nedojelo moc motocyklů. Například ve 350 tak byla "bedna"  trochu prázdná. Dojeli totiž jen dva jezdci. Vyhrál Lukáš Bělič. Nejrychlejší byla ale 250, kterou vodil po okruhu Marek Koudelka. Mezi 500 vyhrál Johan Furbock.

Další závod jely produkční 125. Byl to nakonec asi nejvyrovnanější závod vůbec. O čelo se prala skupinka 4 jezdců. Nakonec z ní odpadl Lukáš Bělič. Vítězem se stal Michal Šlezar, před Michalem Savinkovem a Markem Zimou. Opravdu pěkný závod.

Jako třetí přišly na řadu twiny, mona a třída 400 ss. Do twinů nenastoupil Michal Dokoupil a tak to měl vítězný Marek Němeček o něco snazší. Jel ale skvěle a porazil i všechny mona a čtyřstovky. V supermonech byl nejlepší matador ze Starého Města Karel Kalina. Je pravda, že neměl takovou konkurenci jako tomu letos bylo v jiných závodech. Pořád za ním ale zůstal například Daniel Zoernweg. Ve čtyřstovkách pohodlně zvítězil David Hanzalík.

Pak přišel na řadu hodně očekávaný závod šestistovek s jasným favoritem. Marek Červený svou roli splnil na 110%. Nedal nikomu šanci a stylem start cíl zvítězil letos už ve čtvrtém závodě. Celkem se jich jelo 7 a Mára byl vždy na bedně! O druhé místo byla velká bitva mezi Michalem Veckem, Martinem Holoubkem a Petrem Homolou. Dojeli přesně v opačném pořadí. Druhý tedy Homola a třetí Holoubek.

Po šestkách se jel závod dvoutaktů. Konktrétně tříd 125 GP, 250 GP a 250 SP. Bohužel to byl závod s hodně ořezanou účastí. To už jsem ale psal včera. Ve 250 GP vyhrál suverénně Henrik Voit. Nejzajímavější byla bitva ve třídě 125 GP. Vyhrál poměrně s rezervou Christopher Eder. O druhé místo se to ale mlelo. Jezdil na něm dlouho německý veterán Steege. Za ním ale jezdil další Němec René Lohse a toho dotahoval v závěru závodu Olda Podlipný z Hořic. Lohse za to vzal a Steegeho předjel. Na to už Podlipný nedokázal zareagovat. Pořadí tedy Eder, Lohse a Steege.
250 SP vyhrál tuším někdo z Vysloužilovců :).

Zlatým hřebem programu měla být jízda třídy volná nad 600. Bohužel při odjezdu do zahřívacího kola nešťastně spadl Radek Kubišta a program se hodně zdržel. Nakonec se odstartovalo jen na 10 kol. Výhodu pole position neudržel Pavel Tomeček, před kterého se dostal favorizovaný Aleš Nechvátal. Tomeček navíc lehce havaroval ve čtvrtém kole a poté odstoupil. Velká škoda. Druhý dojel Leoš Hlaváček a třetí pak Martin Trachta, který jel podle mě poprvé na přírodní okruhu.

Škoda toho povrchu. Co víc říct. Bude to znít jako klišé, ale opravdu velký dík pořadatelům. Byla to tvrdá, ale úspěchem zakončená dřina. Snad bude příští rok lepší termín a povrch. Těším se na další ročník a vlastně i celou sezónu, která dnes skončila.

Výsledky soutěže
Nejrychlejší kolo zajel Aleš Nechvátal za 1:05:881.
Uvádím 3 nejlepší tipující
1. Irena Sojková
2. Thomas Jossué Eruzione
3. Lukáš Bělič

Milan
comments powered by Disqus
http://www.rstmoto.cz