Články  |  Foto  |  Kalendář 
Startovní listiny pro IRRC v Těrlicku
Pořadatel IRRC před pár dny zveřejnil startovní listiny pro Těrlicko. Třetí podnik letošní sezóny a první ze dvou, které se jedou u nás doma. Závod litrů bude bezesporu jeden z nejlépe obsazených v historii jak Těrlického okruhu, tak našeho novodobého road racingu.

IRRC superbike
Kdo máte rádi ty nejsilnější stroje, které se po přírodních okruzích prohánějí, tak si přijdete na své. O bednu se bude tahat velká spousta závodníků a i boj o vítězství by mohl být hodně vyrovnaný. Představím vám pár favoritů:

Davey Todd – Anglie – BMW – Wepol racing
Davey je největší hvězda současného road racingu minimálně do 25 let. Je mu teprve 23 a už stihl vyhrát velký irský závod NW200 a na letošní TT byl v nejlépe obsazeném závodě Senior TT šestý, s průměrnou rychlostí na jedno kolo přes 210 km/h. IRRC zatím vede bez ztráty bodu. Nikdo ho letos ještě neporazil. V Těrlicku bude poprvé, ale to byl i v Hengelu a Imatře.

Danny Webb – Anglie – Yamaha – Wepol racing
Danny vloni získal Zlatý Kahanec pro nejrychlejšího závodníka víkendu. Letos jezdí v IRRC jen vybrané podniky a věnuje se hlavně EWC – mistrovtství světa ve vytrvalostních závodech. To nic nemění na tom, že je žhavým kandidátem na další vítězství v Těrlicku. V Imatře sice dvakrát zůstal za Toddem, ale jednou ho porazil.

Didier Grams – Německo – BMW - G&G Motorsport by BMW Motorrad
Vloni vyhrál volný závod na konci víkendu a byl jediný, kdo stíhal tempo Danny Webba. Těrlicko za spoustu let dokonale zná a určitě je to další kandidát na vítězství. V IRRC ale zatím ani Danny Webba a ani Davey Todda nikdy neporazil.

Horst Saiger* – Rakousko – Yamaha – Saiger racing
Do Těrlicka se po pauze vrací miláček místního publika – Horst Saiger. Nikdo nevyhrál více Zlatých Kahanců, než Horst. Má jich na kontě už šest. Přidá sedmý? Konkurenci bude mít letos nejsilnější, co kdy v Těrlicku měl. Poslední dva roky se mu navíc na road racingu příliš nedaří.
*Horst pojede IRRC na divokou kartu a nebude brát body

Marek Červený – Česká republika – BMW – Wepol racing
I náš road racing bude mít své želízko v ohni. Porazit všechny výše zmíněné, bude pro Marka nesmírně těžký úkol. Ale poženou ho domácí fanoušci a to se taky počítá. Nicméně i bedna bude v této konkurenci skvělý úspěch.

Erno Kostamo – Finsko – BMW – 38 Motorsport
Erno byl vloni v Těrlicku poprvé a hned byl nejrychlejší v kvalifikaci na volný závod. V neděli si pak dojel pro bednu. V IRRC se mu letos daří, je průběžně druhý a i on se bude tlačit hodně dopředu.

Patrik Vostárek* – Česká republika – BMW – Wepol racing
Černý kůň závodu. Patrik se letos vrací do sedla po delší pauze a v Těrlicku bude mít poprvé k dispozici konkurenceschopný stroj od týmu Wepol racing. Pojede na divokou kartu a navíc poprvé v životě v Těrlicku. Může být klidně desátý, ale může i hodně překvapit.
*Patrik pojede IRRC na divokou kartu a nebude brát body

V Těrlicku pojedou i Kamil Holán, Pavel Tomeček, Tomáš Borovka a Alda Nechvátal, kteří jsou stálými účastníky IRRC. Všichni jedou o první desítku celkového pořadí. Kamil trochu ztratil tím, že nebyl v Imatře, ale na domácí trati by to mohl celkem snadno dohnat. Skvěle to má letos rozjeté zejména Tomáš Borovka. Ten je celkově sedmý, což v konkurenci IRRC na druhou sezónu v šampionátu není vůbec špatné.

Na divokou kartu pojede ještě Martin Sucháček.

Pozor bych si dával i na Lukase Maurera, který je nejrychlejším nováčkem letošní Isle of Man TT. Rychlý bude určitě i David Datzer a Virgil Amber-Bloemhard. Pojedou určitě o první desítku a možná i výše.

Asi vidíte, že TOP10 ve třídě superbike bude hodně našlapaná. To si nemůže nechat ujít žádný fanoušek road racingu u nás!

IRRC supersport
I šestistovky budou mít zajímavé obsazení, i když těch favoritů není zdaleka tolik.

Matthieu Lagrive – Francie – Yamaha – Wepol racing
Letos je to jednoduché – kde Matt nastoupil, tak tam vyhrál. V Těrlicku ale byl vloni poražen. I tak je to letos favorit číslo jedna pro závody IRRC superpsort.

Laurent Hoffmann – Belgie – Kawasaki – Delaur Road Racing Belgium
Laurent je bezesporu největším konkurentem Francouze v letošním ročníku IRRC. Vloni byl v Těrlicku jednou druhý a dokázal tam i vítězit. To už je ale pár let nazpět. Letos má ovšem skvěle připravenou motorku a v Imatře sváděl s Largivem rovný boj.

Piere-Yves Bian – Francie – Yamaha – Optimark Road Racing Team
Další Francouz, který dokázal vloni Lagriva v Těrlicku porazit a i letos má skvělé tempo. V IRRC je momentálně až čtvrtý a v Těrlicku to bude chtít dohnat.

Christian Schmitz – Německo – Yamaha – LSE Racing
Mladý německý závodních se za poslední roky parádně rozjezdil a letos jede o TOP3 v IRRC. Momentálně je třetí a dokáže držet krok s nejlepšími. Na Lagriva to asi nebude, ale na bedně ho klidně vidět můžeme.

Kamil Holán – Česká republika – Yamaha – DAFIT Moto Racing
Kamil je silný spíše na litru, než na šestistovce, ale vzhledem ke konkurenci má podstatně větší šanci na bednu právě na menším čtyřválci. Rád se spletu, ale v litrech to bude mít hodně těžké. Na šestistovce by ale mohl brát slušné body a trochu smazat ztrátu, kterou udělala vynechaná Imatra.

Na divokou kartu poprvé IRRC zkusí i Marek Šátek. Zajímavá bude i slovenská účast. Kromě Davida Hanzalíka se ukáže poprvé v IRRC i Tomáš Toth. Ten vlétl do road racingu opravdu impozantním tempem a mohl by plnit roli černého koně tohoto závodu.

Předprodej vstupenek na Těrlicko

Startovní listina IRRC superbike

Startovní listina IRRC supersport

Milan
comments powered by Disqus
http://www.rstmoto.cz