Články  |  Foto  |  Kalendář 
Proč přijet tento víkend do Dymokur?
Čeká nás poslední podnik na přírodní trati sezóny 2017. Počasí nevypadá úplně ideálně, ale je tu několik důvodů, kvůli kterým se vyplatí do Dymokur dorazit.

Marek Červený na startu
Možná jste si zvykli na to, že Marek je skoro všude, ale věřte, že to není nic samozřejmého. Marek momentálně patří k nejlepším jezdcům road racingu na kontinentu a můžeme být rádi, že se představí i na menších závodech, jako jsou Dymokury. Kdoví – za tři týdny už bude možná vicemistr IRRC.

Závod litrů
V litrech rozhodně neuvidíme nějakou závratnou konkurenci, ale na druhou stranu málokterý z menších závodů na našem území dokáže přitáhnout taková jména. Jasným favoritem je Marek Červený a dobře rozjetý je i Petr Bičiště. Dobrou formu má teď i Josef Lukšík a do tempa se vrátí Aleš Nechvátal. Na bednu bude chtít určitě i Dominik Jůda, který jezdí hlavně na motodromech. Pod zadem bude ale mít Ducati, na které zatím moc závodů nenajezdil. Mrzet nás může absence domácího borce Vaška Bittmana, který léčí zraněné rameno.

Závod šestistovek
V šestistovkách budou hlavní favorité našich závodů chybět, ale i tak se sejde zajímavá sestava a boj o bednu bude hodně otevřený. Mezi hlavní favority dle mého patří Richard Sedlák a domácí Michal Vecko. O bednu by mohli bojovat i dva klasičtí okruháři – Pierre Coppa a Dominik Jůda. V této sezóně sbírá dobré výsledky i Petr Wiesenberg a i on by mohl o bednu zabojovat, stejně jako slovenský David Hanzalík.

Závod twinů
Jestli je nějaká třída letos opravdu vyrovnaná a nevyzpytatelná, tak to jsou právě twiny. Očekávám opět skvělý souboj o přední příčky a na dvouválcovou bitvu se upřímně těším. Nebude chybět domácí David Kužela, nebo skoro domácí Petr Hulín, který ve své druhé sezóně sbírá jeden úspěch za druhým. Při chuti bude určitě další lokální jezdec – Zbyněk Soukup, který vloni tento závod vyhrál. Stabilně jezdí Marek Stibor a na bednu si určitě brousí zuby i Jan Markalous, nebo David Hanzalík. Prostě přijeďte a uvidíme, jak to dopadne.

Závod 125 SP
Vlastně ani nevím proč, ale malé produkční dvoutakty nabídnou v Dymokurech vždy skvělou a vyrovnanou bitvu. Letos tomu určitě nebude jinak. O bednu může jet klidně 10 borců a dvoutaktní nevyzpytatelná technika v kombinaci s vrtkavým skoro podzimním počasím může nabídnout zajímavé drama. Určitě čtvrtý závod, který si nenechám ujít.

Poslední závod sezóny se zvláštní atmosférou
Opět nevím, proč to tak je, ale i přes nepřízeň počasí posledních let mají Dymokury vždy skvělou atmosféru. Možná je to tím, že je to poslední podnik sezóny u nás a většina lidí se znovu potká až v květnu roku dalšího, ale kdo ví. Dymokury jsou skromný podnik, který si podle mě na nic nehraje a i když za sezónu vidím hodně podniků a většina z nich je o hodně větších než tento, tak je nikdy nechci vynechat. A myslím, že stejný názor má i spousta jezdců a fanoušků. To je ostatně vidět i u trati.

5. ročník
Začátky obnovené tradice závodění v Dymokurech byly hodně v bolestech a to doslova. Hrozný asfalt, depo v žalostném stavu a skoro každý rok špatné počasí. Přesto je tu pátý obnovený ročník a stojí za to, snahu pořadatelů podpořit svou návštěvou. I když předpověď vypadá všelijak, v Dymokurech už jsme přežili i horší počasí a taky to stálo za to.

ČASOVÝ HARMONOGRAM
VSTUPNÉ
sobota 120 Kč
neděle 190 Kč
sobota + neděle 250 Kč
Děti do 10ti let zdarma.
Program závodů 50 Kč.

FOTOGALERIE  2013201420152016

Milan
comments powered by Disqus
http://www.rstmoto.cz