Články  |  Foto  |  Kalendář 
Startovní listiny pro IRRC 2017
Dnes pořadatel zveřejnil startovní listiny pro šampionát IRRC. Dlouho se na ně čekalo a jsou opět plné překvapení. Bohužel nejen těch příjemných.

IRRC se letos pojede v Holandsku, Finsku, Belgii, České Republice a dvakrát v Německu. Startovní listina dostala za poslední roky opravdu mezinárodní rozměr a uvidíme závodníky ze skoro celé kontinentální Evropy.

Supebike
Největší událostí je neúčast loňského suverénního mistra – Vincenta Lonbois. Jeho tým vsadil na jednoho jezdce, který vyhrál v roce 2015 a vloni byl druhý. Je jím Sebastien Le Grelle. Dalším favoritem a stálicí šampionátu bude Didier Grams a třeba i Johan Fredriks. Hodně nadějí ale dávám do nováčků. Marek Červený sice okruhy zná, ale letos pojede celou sezónu na litru a rozhodně patří k favoritům minimálně na první trojku. Těší mě i účast finského týmu, který pojede ve složení Juha Kallio a Erno Kostamo. To jsou také velmi kvalitní závodníci a budou určitě bojovat o přední příčky. Z našich budou minimálně o první pětku bojovat Kamil Holán a Petr Bičiště. Uvidíme opět i Pavla Tomečka a Aleše Nechvátala. Do IRRC se vrátí i Josef Lukšík. Naše účast bude tedy hojná.

Supersport
Šestky slábnou a to nejen u nás, ale i v IRRC. Startovní listina se poprvé za 4 roky nenaplnila. Rozhodně ale bude na co koukat. Největší favorit na titul je bezesporu Joey den Bensten. Velký soupeř Marka Červeného z posledních třech let. Konkurovat mu bude chtít Thomas Walther, který byl vloni jako nováček hodně rychlý. O bednu bude určitě bojovat i Pierre Yves Bian z Francie. Hodně si slibuji od účasti mistra z Alpe Adrie - Jochena Rottera z Rakouska, který pojede IRRC poprvé. O přední příčky by mohl zabojovat i Kamil Holán, kterému jsou dva závody za den málo, tak pojede vždy ještě dva na šestistovce. Paradoxně v šestkách má podstatně větší šance dostat se mezi první tři.

Jsem zklamaný z neúčasti Vincenta Lonboise, protože ať teď vyhraje kdokoliv, tak se budeme moc říct "kdyby jel Vincent, tak to dopadlo jinak". Na druhou stranu příchod finských závodníků, přestup Marka Červeného do litrů a účast Kamila Holána v obou třídách slibuje zajímavou podívanou.

Milan
comments powered by Disqus
http://www.rstmoto.cz